Rohstoffbank

Duurzaam ondernemen is verankerd in ons dagelijks denken en doen. Dat wat wij doen, doen wij bewust en met oog voor mens, maatschappij en milieu.

Meuva heeft hoogwaardig hergebruik van sloop- en restmateriaal tot haar missie gemaakt. We scheiden vrijkomende materialen al bij de bron. Het merendeel bewerken wij vervolgens ter plaatse of op onze recyclinglocatie in Rotterdam tot secundaire grond- of bouwstof. Die materialen vormen samen onze grondstoffenbank. We houden het hele proces in eigen hand en waarborgen zo kwaliteit. En niet zonder resultaat, want inmiddels lopen we daarmee in Nederland ver voorop. Duurzaam en innovatief!

Binnen onze mogelijkheden zoeken wij steeds naar duurzame oplossingen. Samen met anderen. Nu en in de toekomst. Dat is wat wij noemen ‘duurzaam partnership’.

 MMK0

Hoogwaardig hergebruiken

Bijna alle materialen komen in aanmerking voor hoogwaardig hergebruik. Betonpuin krijgt een nieuw leven als betongranulaat, een secundaire grondstof voor nieuw beton. Hout krijgt een nieuwe toepassing als spaanplaat. Ook materialen als kalkzandsteen, ferro’s, glas, dakbitumen en pvc lenen zich uitstekend voor hergebruik.

Slimme technieken

Onze eigen breekinstallatie verwerkt beton- en mengpuin tot granulaten in diverse gradaties, waar mogelijk al op locatie. Zo besparen we transportkosten én CO² uitstoot. Vaak kan het granulaat zelfs ter plaatse of in de directe omgeving worden toegepast.

Naar de 99 procent

De grenzen van hoogwaardig hergebruik zijn nog niet bereikt. Daarom zijn we altijd proactief op zoek naar innovatieve manieren om onze grondstoffenbank uit te breiden. Om recycling verder te optimaliseren en materialen zo hoog mogelijk terug te plaatsen in de cirkel. Ons doel is om uiteindelijk 99 procent van alle vrijgekomen materialen te hergebruiken.

 MMK