Grondstoffen bank

Duurzaam partnership

Duurzaam ondernemen is verankerd in ons dagelijks denken en doen. Dat wat wij doen, doen wij bewust en met oog voor mens, maatschappij en milieu.

Meuva heeft hoogwaardig hergebruik van sloop- en restmateriaal tot onderdeel van haar missie gemaakt. Alle vrijkomende materialen die geschikt zijn voor hergebruik vormen samen onze grondstoffenbank. We scheiden vrijkomende materialen al bij de bron. Het merendeel bewerken wij vervolgens ter plaatse of op onze recyclinglocatie in Rotterdam tot secundaire grond- of bouwstof. We houden het hele proces in eigen hand en waarborgen zo kwaliteit. En niet zonder resultaat, want in Nederland zijn wij voorloper op het gebied van duurzaamheid en innovatie!

Binnen onze mogelijkheden zoeken wij steeds naar duurzame oplossingen. Samen met anderen. Nu en in de toekomst. Dat is wat wij noemen ‘duurzaam partnership’.

 MMK0

Hoogwaardig hergebruiken

Bijna alle materialen komen in aanmerking voor hoogwaardig hergebruik. Betonpuin krijgt een nieuw leven als betongranulaat, een secundaire grondstof voor nieuw beton. Hout krijgt een nieuwe toepassing als spaanplaat. Ook materialen als kalkzandsteen, ferro’s, glas, dakbitumen en pvc lenen zich uitstekend voor hergebruik.

Slimme technieken

Onze eigen breekinstallatie verwerkt beton- en mengpuin tot granulaten in diverse gradaties, waar mogelijk al op locatie. Vaak kan het granulaat zelfs ter plaatse of in de directe omgeving worden toegepast. Zo besparen we transportkosten én CO² uitstoot.

Naar de 100 procent

De grenzen van hoogwaardig hergebruik zijn nog niet bereikt. Daarom zijn we altijd proactief op zoek naar innovatieve manieren om onze grondstoffenbank uit te breiden. Om recycling verder te optimaliseren en materialen zo hoog mogelijk terug te plaatsen in de cirkel. Ons streven is om uiteindelijk 100 procent van alle vrijgekomen materialen te hergebruiken.

Meer informatie?

Onze medewerkers kunnen u meer vertellen over onze grondstoffenbank en staan voor u klaar om u te helpen met uw vragen.

 MMK