Decommissioning

Projectdetails
StatusAfgerond
DuurAanvang: 01-09-2020 Oplevering: 18-12-2020
WerkzaamhedenDemontage,
Asbest saneren,

Decommissioning
Grasbrook Süd, Cut and Clean Los 1

Worthdämm 50 - Hamburg/ Deutchland

Werkzaamheden: Verwijderen van alle productleidingen op locatie.
- Tankvelden (op/ langs/ tussen de tanks)
- Leidingbruggen
- Drainen leidingen
- Afisoleren leidingen (Keramische wol en Asbesthoudend koord)

Specificaties:
- Volgens scope 39.055 meter
- Werkelijk 66.049 meter waarvan 20.435 geïsoleerd.

Dit project bestaat het verwijderen van alle productleidingen aanwezig op een opslag- en verladingslocatie van een petrochemische klant. Dit zijn productleidingen op de tanken en op leidingen bruggen van/ naar de tankvelden. Verder zijn dit leidingen die in gebouwen lopen naar de behandelingsmachines. Totaal aantal meter leidingen op het gehele terrein is 66.049 meter, 20.435 meter hiervan is geïsoleerd. Deze isolatie bestaat uit keramische wol.

Doorlooptijd 4 maanden. Opgeleverd conform deadline. Geen incidenten.

Alle leidingen moeten voor verwijderen gecontroleerd worden eventuele restproducten. Om er voor te zorgen dat er geen product vrijkomt in de omgeving. Leidingen worden eerst gecontroleerd op restproduct en indien nodig leeggezogen/ gedrained. Aansluitend zijn de leidingen verwijderend. Dit op verschillende manieren. Waar kranen uitgerust met hydraulische schaar niet bij kunnen komen is zijn deze leidingen handmatig gezaagd en afgehezen met een manitou kraan. Binnen de gebouwen zijn de leidingen handmatig gezaagd en in kleine containers geplaatst. Containers zijn met heftrucks naar buiten gereden en machinaal overgeladen in afvoercontainers.

Waar kranen uitgerust met hydraulische schaar wel bij de leidingen kunnen komen, zijn de leidingen machinaal verwijderd. Waar mogelijk direct met leidingbrug. Bij geïsoleerde leidingen is de keramische wol verwijderend op de plekken de leiding gezaagd of geknipt met hydraulische schaar moet worden. Leidingen op de tanken en bovenop de gebouwen zijn in delen gezaagd en af gehesen. Leidingen in de leidingbruggen zijn waar mogelijk machinaal verwijderd. Hierbij is de leidingbrug ook direct verwijderd.

Aansluitend zijn de schone leidingen direct op containerformaat geladen in de juiste containers. Geïsoleerde leidingen zijn verplaatst naar een speciaal in gerichte locatie waar keramische wol, aluminium en staal wordt gescheiden.

Verontreinigde leidingen zijn in waterdichte containers verplaatst naar de wasplaats.