REN Project

Projectdetails
StatusAfgerond
DuurDatum aanvang: 1-9-2014 Datum oplevering: 15-1-2015
WerkzaamhedenDemontage,
LocatieShell Moerdijk

Op 3 juni gebeurde toch wel een van de ergste dingen die kunnen gebeuren in de industrie. Een enorme explosie gevolgd door een felle brand legde een deel van een chemische fabriek in de as. Het had veel erger af kunnen lopen, omdat door toeval niemand meer inde buurt van de explosie was.

Alle ploegen zat in de Ck omdat het ploegwissel was en alle aannemers waren op dat moment even pauze houden. Het gevolg was een grote schade aan de installatie, koolwaterstoffen die nog in de installatie zaten (de plant was niet in volledige TA status), Cr6 catalyst van de ontplofte reactor lag door de hele fabriek.

Meuva was onderdeel van het projectteam om zorg te dragen voor een stuk ondersteuning in de decontaminatie van de fabriek en aansluitende de ontmanteling te doen. Dit gebeurde met een volledig PBM regime, daar er nog steeds kans was op besmetting van gevaarlijke stoffen. Met koude technieken (zagen) en sleutelen heeft Meuva deze mikado weten te ontwarren. Maar ook de inzet van groot en zwaar materieel (een van de grootste sloopkranen in de regio werd aangevoerd) heeft Meuva veilig en zonder incidenten weten uit te voeren.

Na circa 4 maanden was de ontmanteling gereed en kon het gebied weer betreden worden zonder bijzondere PBM’s en adembescherming. Doordat er zorgvuldig gedemonteerd was, kon het nieuwbouw team, op een aantal plekken weer direct aansluiten op bestaande integere delen zodat hier tijd en kosten bespaard konden worden